субота, 29 лютого 2020 р.

Семінар – практикум для вчителів географії та природознавства міста Кропивницького


28 лютого 2020 року, відповідно до річного плану ЦМСПС управління освіти Міської ради міста Кропивницького, на базі комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання № 25 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання «Ліра» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області (директор Матяшова Л.П., ЗДНР Лазур-Шевцова Т.А.) проведено семінар – практикум для вчителів географії та природознавства з проблеми «Шляхи удосконалення професійної діяльності вчителя в умовах модернізації освіти».
В частині інформаційного блоку учасникам семінару було проведено аналіз участі учнів у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з природничих дисциплін. Також методист ЦМСПС Стрюкова О.М. звернула увагу на підвищенні фахового рівня шляхом участі педагогів природничого циклу у січневій інтернет-конференції 2020 з проблеми «Технологія фахової майстерності: сучасний інструментарій керівника і педагога».
Під час практичної частини семінару вчитель гімназії № Хаврюта Л.Я. представила STEM-проєкт «КВІТКовА феєрія» та детально ознайомила присутніх з етапами його створення. Родзинкою заходу був майстер-клас, проведений вчителем-методистом НВО № 25 Романовою М.М. з проблеми «Технологія змішаного навчання на уроках географії. Азовське море (8 клас)». Працючи в групах за Чек – листами педагоги ознайомилися з BYOD системою LectureRacing.com (лекцією – гонки), вікториною (Triventy), були залучені до практикума з визначення солоності морів та  розв’язували  задачі в Google презентації, перевірили свої знання в сервісі Quizlet та за допомогою ментальної карти пояснили: “Чому Азовські курорти називають дитячими?”.
P.S. Корисно для педагогів, які хочуть і працюють творчо та розвивають різні види мислення у дітей. Проведення таких заходів сприяє підвищенню інтелектуального рівня педагогів та вихованню мислячого покоління.

Підготувала Стрюкова О.М., методист ЦМСПС

Немає коментарів:

Дописати коментар