четвер, 30 січня 2020 р.

Семінар – практикум для вчителів трудового навчання


30 січня 2020 року, відповідно до річного плану ЦМСПС управління освіти Міської ради міста Кропивницького, на базі НВО № 19 проведено семінар – практикум для вчителів трудового навчання (технічні види праці та класи, що не поділяються) з проблеми «Сучасні педагогічні технології на уроках трудового навчання».
Семінар-практикум складався з трьох частин: теоретичного, практичного та інформаційного блоків.  В теоретичному блоці методист ЦМСПС Стрюкова О.М. наголосила на аспектах підвищення ефективності уроку трудового навчання та зробила аналіз участі вчителів трудового навчання в січневій інтернет-конференції «Технологія фахової майстерності: сучасний інструментарій керівника і педагога». Вчитель трудового навчання ЗОШ № 10 міста Кропивницького Безпека О.В. представив учасникам заходу свою методичну розробку з проблеми «Формування проєктно-технологічної компетентності учнів на уроках трудового навчання».
В практичній частині вчителі трудового навчання НВО № 19 Колісник Р.В.  та вчитель гімназії №9 Бондаренко В.М. поділилися досвідом роботи та залучили педагогів до участі у майстер-класах з виготовлення сувеніру до Дня святого Валентина «Wire Work» та виробів в техніці «Карбуванн».
В частині інформаційного блоку учасники семінару отримали вичерпну інформацію щодо проведення ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання у 2019/2020 н.р.
Під час проведення семінару-практикуму панувала доброзичлива атмосфера та дружня співпраця всіх вчителів. Педагоги з користю провели час, отримали велике задоволення від власноруч створених виробів і, звичайно, що ці технології будуть впроваджувати на своїх уроках.

Підготувала Стрюкова О.М., методист ЦМСПС

Немає коментарів:

Дописати коментар